Ferma Floare de Măceș

Floare de Maceș - ferma agroturistică este situată în pitorescul ținut al Brașovului, la poalele Bucegilor, fiind accesibilă din drumurile care vin de la Predeal, Râșnov, Bran-Moeciu, dar și pe cărări de munte dinspre Bușteni.

Ferma este în proprietate privată și a existat de generatii, fiind modernizată în 2013, prin construirea clădirii rustice din lemn – Buștean de Brad.

Avem un efectiv de 20 de oi, 5 vaci: Mili, Brandusa, Brumi, Brumarica, Domnica și un vițel Vivi, 4 porci și să nu uităm de Coco cu puii săi și cei doi cai, Doina, care are un mânz și Steluța.

Noi producem brânză de oaie și de vacă, moale și gustoasă, "Brânza Floare de Maces" care este specialitatea noastră și numai la ferma noastră o gasiți.

Ne dorim să creăm un mediu care facilitează copiilor, dar și adulților, apropierea de animale domestice și petrecerea timpului într-o zonă liniștită și frumoasă. De aceea, musafirii nostri pot participa, pe parcursul zilei, la diverse activități legate de creșterea animalelor.

Există posibilitatea de a aciziționa de la fermă produse ecologice: lapte, brânză (diverse sortimente), fructe.

Pentru mulți copii, animalele de casă sunt doar fotografii din cărți sau animații de la televizor. Ne dorim să vă ajutăm să le oferiți copiilor dumneavoastră o experiență reală, să vadă, să atingă animalele și să învețe despre ele în mediul lor natural.

În gospodăria noastră avem: cai, vaci, porci, capre, iepuri, pui, gâște, rațe, câini și pisici.

Primim cu drag vizitatori în timpul orelor de program, atât familii cât și grupuri organizate. Activitățile de la fermă diferă în funcție de anotimp, de vreme, de aceea este recomandat să ne contactați înainte de a ne vizita. Durata unei vizite este de aproximativ trei ore. Poate fi permis prânzul la pachet; în timpul vacanței de vară băuturile răcoritoare se achiziționează de la fermă. Oferim de asemenea cafea/ceai pentru adulți.

Vă rugăm să ne contactați pentru programări. Putem organiza prezentări dedicate pentru copii, în funcție de solicitări.

Cazarea oaspeților la ferma noastră se face într-o construcție din lemn masiv, ecologică, deosebit de curată, luminoasă şi spaţioasă, compusă din camera de zi și bucatarie utilată, 6 dormitoare cu băi individuale cu duș cu hidromasaj (capacitate de 12 persoane, cu posibilități de suplimentare).

Dormitoarele au covoare tradiționale iar bucataria este complet utilată la standarde moderne, cu plită și cuptor cu gaze, frigider și congelator, cuptor cu microunde, filtru de cafea, prăjitor de pâine, pahare, veselă din ceramică albă, tacâmuri, oale și tigăi și ștergare.

Camera de zi dispune de un televizor cu programe transmise prin cablu, DVD-ul cu sonorizare, o selecție cărţi și reviste, jocuri şi puzzle-uri. Canapeaua și fotoliile sunt din bumbac, confortabile şi elegante.

Pentru confortul dumneavoastră personal, săpunul de mâini, șamponul și uscătorul de păr sau săpunul de vase sunt nelipsite.


Ferma are o zonă cu gazon, cu masă de picnic, de unde vă puteţi bucura de o privelişte magnifică și unde se poate face gratar cu lemne, în aer liber. Puteţi aduce dumneavoastră lemne de foc sau zilnic găsiți la fata locului o cutie cu lemne din partea gazdei.

Terasa punte este complet mobilată.

Eco - piscina din lemn de stejar plină cu apă caldă atât iarna, cât și vara, este la dispoziția dumenavoastră și a copiilor care vin la noi.


Serviciile agroturistice sunt integrate în gospodarie, ele se întrepatrund cu activitatea obișnuită din cadrul fermei și se bazează pe trei elemente: calitate, continuitate, echilibru.

Alimentatia este bazată pe bucataria tradițională a locului și preparată cu produse provenind din gospodaria proprie sau de la alți producători din zonă/regiune.

Serviciile sunt oferite de familie, astfel, există o relație directă între cel ce oferă serviciile (agricultorul și familia sa) și cel ce le solicită (turistul).

Activități recreative sau culturale în cadrul gospodăriei:

 • Drumeții în aer liber;
 • Plimbări cu bicicleta;
 • Cursuri de echitație;
 • Cursuri de condus șareta și trăsura cu cai;
 • Posibilitate de observare și participare la activitățile tradiționale ale gospodăriei;
 • Alte activități de relaxare în împrejurimile gospodariei;

Fiți la curent cu ultimele noutăți despre ferma noastră vizitând pagina de Facebook.

Vă rugăm să parcurgeți normele de siguranță pentru oaspeții noștri înainte de a ne contacta pentru rezervări.


Prețurile sunt transmise la cerere, impreuna cu perioadele libere.

Accesul la eco piscina din lemn de stejar, plina cu apa calda este oferit din partea gazdei.

Închirierea in scop turistic a întregii capacități, începand cu luna ianuarie:

 • Oferta in varianta 150 de zile.
 • Prețurile foarte mici sunt valabile atunci când se fac rezervări finalizate cu avans achitat cu 150 zile înainte de data sosirii;

 • Oferta in varianta 120 de zile.
 • Prețurile mici sunt valabile atunci când se fac rezervări finalizate cu avans achitat cu 120 zile înainte de data sosirii

Pentru stabilirea perioadei de sejur vă rugăm să solicitați informații de la proprietar prin email REZERVA AICI sau apelând numerele de telefon: 0773324079.

PERIOADELE LIBERE ÎN INTERVALUL ianuarie - decembrie VOR FI TRANSMISE LA SOLICITAREA DUMNEAVOASTRA.

Pe pagina noastră de Facebook puteți afla detalii de ultimă oră despre ofertele speciale și pachetele promoționale

La noi mai gasiti:

 • 2 litri de lapte din partea gazdei (exceptie perioada in care vacutele sunt inainte de data fatarii)

La cerere va putem pregatii la preturi rezonabile (in limita stocului disponibil):

 • Telemea proaspata Floare de Maces,
 • Cas proaspat Floare de Maces,
 • Slaninuta de Mangalita Floare de Maces,
 • Paine de casa simpla sau cu cartofi,
 • Carnati Floare de Maces in untura,
 • Carne de vita (pentru carne de vita maturata, cererea se face cu min 4 sapatamani inainte de data sosirii),
 • Jambon de mangalita Floare de Mace (dispunibil in perioada de iarna),
 • Prosciuto crud uscat Floare de Maces (disponibil in perioada de iarna),
 • Pastrav din rau de munte de la o ferma piscicola colaboratoare (si dvs. puteti sa–l cumparati la acelasi pret preferential),
 • Purcel sau Berbecut la Protap profesional.

De asemenea, organizam la cerere:

 • Plimbari prin natura calare pentru grupuri de min 4 persoane si maxim 12 persoane,
 • Plimbari cu sareta sau trasura prin Parcul Natural Bucegi,
 • Drumetii pe carari de munte cu ghid,
 • Indrumam iubitorii de montain bike pe trasee deosebite,

Fam. prof. Cristolovean Mihai

Vodafone: 0773.32.40.79

E-mail: contact@valearasnoavei.ro